O projektu

Uvolnit pokoj, ale mít stále své místo

Děti by potřebovaly samostatný pokoj, vlastně i rodiče by ocenili svůj vlastní prostor. Malý byt s jedním pokojem a obývákem s kuchyňským koutem teď nabízí promyšlené bydlení, kde má každý kousek prostoru své využití a přesto působí stále lehce a vzdušně.

Díky přestavbě zůstal rodině obývací pokoj s kuchyňskou linkou a se vstupem na terasu a rodiče mají své nové místo ukryté na vyvýšeném pódiu za nábytkovou stěnou.

Důležité detaily

Vše je navrženo maximálně účelně. Dělící nábytková stěna obsahuje šatní skříň, menší úložné prostory i pracovní stůl s kontejnerem. Zasklení mezi skříňkami a stropem vylepšuje statiku i soukromí spacího patra při zachování požadavků na vzdušnost a prosvětlenost celého prostoru. Kuchyňská linka byla přemístěna a vyměněna, nově je její součástí i jídelní stůl. I když to tak na první pohled nevypadá, také on má praktické výsuvy. Nábytková stěna s TV se skláda z původních prvků v upraveném uspořádání tak, aby ladila s potřebami uživatelů i s novým prostorem.

Všechny zdánlivě drobné detaily včetně kresby dýhy, tvaru úchytek nebo řešení nábytkových hran spolu vytváří příjemnou atmosféru pro všední i sváteční dny.