Sedačka

 

No A?

Byt Tučkova

Knihy

k ledu

Léta

plynou

Sedačka

od

Simpsnů

Jarní

koupelna

Výhled na

jedničku

Detail

Detail

Interiér bytu Brno, Tučkova

 

 

Každý by měl mít v kuchyni gauč. Blízko k lince, blízko ke stolu … blízko k lidem. Kuchyně je srdcem bytů, prostor, kde to žije. Gauč je pohoda. Gauč v kuchyni – pohoda v srdci.

 

Investoři bytu z Tučkové k nám přišli s požadavkem rekonstruovat byt 3+1. Ve třech prostorných pokojích chtěli ložnice a místo původní vstupní haly a malé kuchyni si přáli jednu velkou jídelnu s gaučem pro návštěvy.

Žádná moderní designová TV stěna a nábytek „na oko“, ale fungující kuchyň. K ní jídelní stůl, prostor na knížky, na sebe navzájem a také na návštěvy.

 

Na tuto část pro život navazuje koupelna pro ranní přebrání a relaxace ve vaně.

 

Na dispozici jsme se shodli velice rychle. Minimalistický zásah spočívá v zrušení původní příčky mezi vstupem a kuchyní. Hala a kuchyň se spojili. Prostor byl poté rozdělen na tři funkční zóny – vstup, samotnou jídelnu a technicko-spížní chodbu mezi krajní ložnicí a koupelnou.

 

Oddělení vstupu vyřešila sádrokartonová stěna s nadsvětlíkem. Oddělení spížní chodby je řešeno naznačením pomocí lednice zabudované do knihovny a kompozice kuchyňské linky.

 

Materiály – zvolili jsme dub v kombinaci s bílým lakem. Navázali jsem tak na stávající dubové parkety v prostorách ložnic. V denní části byla realizována podlaha nová a to z bíleného dubu s mírně rustikálním vzhledem. Vestavěný nábytek je lakován bílým lakem v kombinaci s dubovou dýhou.

Dominantou denního prostoru je linka. Zejména horní skříňky s mistrně sestavenými a odýhovanými dvířky jsou … jsou hezké. Díky za ně patří našemu truhláři. S linkou se hezky vymazlil.

Prostor barví fialová sedačka, oranžový obrus a výhled z okna do zeleně parkově upraveného vnitrobloku.

 

Koupelna je řešena v sytějších tónech živě zelené barvy v kombinaci s dýhovaným nábytkem a policemi se zabudovaným zrcadlem. Svou barevností obohacuje bílo dřevěný interiér bytu.

 

Osvětlení bytu je řešeno přisazenými světly kruhového tvaru. Vytápění si majitelé přáli sálavými panely. Kombinace panelů, světel a trámků tvoří zajímavou stropní mozaiku.

 

Součástí rekonstrukce byla i výměna původních poškozených dveří za nové kazetové dveře v bílém laku.

 

Studie a plánování probíhali od ledna do března. Rekonstrukce začala v dubnu, hlavní práce běželi do konce června. Po nastěhování majitelů se realizovali některé zednické úpravy a doladění detailů.

 

Byt jsme měli možnost navrhnout, projektovat a kontrolovat celý průběh výstavby. V celém průběhu spolupráce jsme se mohli těšit důvěře investorů. Výsledkem je zdařilá rekonstrukce se spokojenými investoři.

 

Je hotový a věříme, že bude dlouho a dobře sloužit. Zatím to vypadá dobře.

 

Reference,

kterou nám investoři zaslali po roce užívání bytu:

 

"Před rokem jsme v Brně koupili byt, který potřeboval rozsáhlejší rekonstrukci. Zpočátku jsme váhali, zda se obrátit na bytové architekty, nebo se pokusit obejít bez nich. Obávali jsme se, abychom nedostali „instantní řešení“, jak jsme to vídali na referenčních zakázkách některých dostupných firem, kde jsou 2-3 nápady aplikovány na další a další prostory. Od známé jsme dostali tip na základě její dobré zkušenosti s NOA architekty, jejichž výtvory dostupné na webových stránkách nás zaujaly svou neotřelostí, nápaditostí a osobitostí.

 

Následná spolupráce s NOA architekty probíhala velmi příjemně, z jejich strany kreativně, profesionálně a vždy férově, pokaždé vyšli vstříc jakýmkoli našim požadavkům a mohli jsme se na ně plně spolehnout. Od prvního setkaní bylo cítit, že jsou ochotni hledat spolu s námi nejvhodnější řešení odpovídající našim představám a možnostem a že je tato práce baví. Je to ostatně znát na celkovém výsledku – vše funguje tak, jak jsme si to představovali.

 

Z odstupu více než roku od nastěhování rozhodně nelitujeme spolupráce s NOA architekty. Jejich služby rádi doporučíme všem, kteří se chtějí pustit do rekonstrukce – investice se nám rozhodně vyplatila, navíc jsme tím ušetřili čas a spoustu starostí :-)."

 

Tým

Studie a projekt

Architekti -Ľuba Olasová, Xabier Epelde, Vlado Hrivňák

Projekt topení - Peter Lešický

Prepočet nákladů na energie - Zdeněk Vondráček

 

Ralizace

Nábytek - Vít Dvořák, W-Interiér

Zednická čásť - Dan Mezník

Vodoinstalace - Martin Sláma

Elektroinstalace - Petr Blažejovský

Podlahy a prahy - Slavomír Ptáček

Dveře - Petr Holíček

Svítidlá - Vladimír Kypr (Profilux)

Obklady a dlažby - Archtiles, Los Kachlos

Drobné úpravy a detaily - Jan Ondračka

Kontrola a manažment stavby - Vlado Hrivňák

 

Byt byl publikován na servri Bydlení-IQ a Favi.cz.

 

Pohádka